Tanárok és diákok visszajelzései

"Nagyszerű foglalkozáson vehettünk részt, amelyet egy kiváló előadó tartott meg. A gyerekek,- akik már unják, hogy újra és újra elővesszük ezt a témát,- ezt az előadást nagy érdeklődéssel hallgatták és kérték, hogy legyen még ilyen órájuk máskor is. Kiemelték az internetes bántalmazás hatásairól szóló drasztikus konkrét példákat és azt a videót, amelyben egy lány sérteget egy fiút, aki ezt többféleképpen reagálja le."

Peralta-Bényei Viktória, Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Orosháza

 

"Az előadó közvetlen, magával ragadó személyisége és széleskörű tudása folyamatosan lekötötte a gyermekek figyelmét. Többféle játékot hozott, melyek más-más ismeretre világítottak rá az internet világában való tudásra. A játékok csoportos, mozgásos és csapatban együtt gondolkodásra is késztették a gyermekeket az egyéni megoldások mellett. Mozgásos játék: vírus fogó, Egyéni-közösségi: fogalom kitalálása ismérvek alapján és ennek ismertetése, Csapatjáték: Kivel osztanád meg /esemény/fotó/infó stb.?   Közös rajzolás, mi jut eszedbe az internetről? Kérdésekre adott válaszok az internet veszélyeiről, közös gondolkodással, interaktívan. Az eredmények ismertetése csapatonként.

Köszönjük szépen ezt a hasznos, értékes időtöltést és a hasznos ajándékokat is!"

Földi Krisztina Vera, Gödöllői Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Központ, Budapest

 

„A foglalkozáson a gyermekek játékos formában, eszközhasználat nélkül ismerkedtek az internethasználattal, beszélgettek a különböző alkalmazásokról, appokról, amiket ők használnak, az internet veszélyeiről, a tudatos internethasználatról, hogy a túlzásba vitt internetezés káros, beszűkíti az életteret. Szó esett az internetes zaklatásról (hová fordulhatnak, ha veszélyben érzik magukat). Gondolkodjanak mielőtt megosztanak valamit (mit oszthatnak meg, hogyan tudják helyrehozni, ha valami balul sül el, és ne felejtsék el, hogy az internet nem felejt!) Szó volt a chatelés veszélyeiről (biztos, hogy azzal beszélsz, akinek kiadja magát?)

A gyermekek élvezték a játékos feladatokat, a játék során észre sem vették, hogy milyen sokat tanultak. Az előadó rendkívül felkészült, megtalálta a gyermekekkel a közös hangot.

A szülőknek is fontos lenne egy internethasználati „oktatás”, hogy megtanulják korlátozni, hogy a gyermek mikor és mennyit férhet hozzá az internethez, illetve, hogyan tudják a gyermekek által használt tartalmakat ellenőrizni, kontrollálni.”

Bata Judit, Gödöllői Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Központ, Budapest

 

gyerrajz

visszajelzés1           VISSZ2vissz4vissz5vissz6

 

SID2021 logó

 

 

Generali pályázat

 

kérdőív

 

Káros tartalmat talált az interneten?
Bejelentem!

Előadásaink bárki számára ingyenesen megtekinthetőek a sip@gyermekmento.hu címen. Elsősorban diákok, szülők pedagógusok, szociális munkások és rendőrök számára ajánljuk a Netezz biztonságosan előadásokat!

Várjuk jelentkezését!
Better Internet for Kids

Better Internet for Kids

AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL 2014-BEN INDÍTOTT PROGRAMBAN AZ EURÓPAI ISKOLAHÁLÓZAT (EUN) ÉS AZ INTERNET HOTLINE-OK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (INHOPE) MŰKÖDÖTT EGYÜTT 11 ORSZÁG 24 SZERVEZETÉVEL.

Támogatóink