Kapcsolat ikonok

A Lájkvadász lebilincselte a Sziget Fesztivál résztvevőit - internet, drog- életrevalóan- erről is szó volt a Civil Rádióban

A Lájkvadász lebilincselte a Sziget Fesztivál résztvevőit - internet, drog- életrevalóan- erről  is szó volt a Civil Rádióban
Forrás: A Lájkvadász társasjáték, gondolkodtató, edukatív, izgalmas feladatokkal, az Életrevaló Egyesület fotója
A Lájkvadász társasjátékról, annak a Sziget Fesztiválon való remek beválásáról is szó esik a Civil Rádió_Filagória - A védett közösségi tér_2016. augusztus 26-i adásában, a műsorvezető, riporter: Ruzsa Viktor. A műsor itt érhető el a YouTube-on, az Életrevaló Egyesület vezetőjével, Preszl Évával a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Saferinternet.hu programjáról is szóló beszélgetés a 19.54 -nél kezdődik és pontosan 10 percig tart. 

Az ezalatt megismerhető információk hatása viszont sokkal tovább, érdemes belehallgatni! Hogy miről lesz szó még? A beszélgetés részleteiért katt a címre!

A 2016-os Sziget Fesztivál egyik érdekes színfoltja volt a Civil Sziget, ahol is megjelent a korábbi szokásainak megfelelően az Életrevaló Egyesület is.  A Lájkvadász társasjáték, ami a maga nemében egyedülálló, angol nyelven és játszható már, erről a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat -NGYSz - gondoskodott. A javarészt külfödi Szigetlakó-látogatók megismerkedhettek a játékkal, amit a rádióműsorban is bemutat Preszl Éva, aki az NGYSz által koordinált Safer Internet Program munkatársaként is jelen volt.  Elhangzik a műsoban a játék bemutatása, hogy a táblajáték kicsit a Dixit-hez hasonló, pl. van olyan kártyás-asszociációs része, ahol az internettel kapcsolatos történetet meséljenek a résztvevők, de van benne "kicsit az Activity" elemeiből is. Nagyon komplex, kifejezetten szórakoztató játék, edukatív hatással- mondja el Éva a műsorban. Szó esik az általuk készített felmérésről, a fiatalok jövőképéről, közösségépítésről.
-Megtudtuk, milyen jó tulajdonságai vannak a szigetlakóknak, és hogyan lehetett ezt megismerni? 
-Preszl Éva elmondja, hogy  mivel foglalkozik az Életrevaló Egyesület és hogy mik a biztató visszajelzések az Egyesület munkáját illetően? 
 
-Meghökkentő lehet, mikor megtudjuk. mivel tud segíteni az Életrevaló Egyesület a drogprevenció terén?
 
- Mi történhet és mi a bizarr veszélye az iskolai tájékoztatásnak, hogyan előzhetjük meg, hogy ez motiváló legyen?
 
-Miben hisz és miben gyakorlott Preszl Éva?
 
A műsor meghallgatásához katt ide!
Az Életrevaló Egyesület honlapja ld. itt.
Az Egyesület Facebook - oldala ld. itt:
Káros tartalmat talált az interneten?
Bejelentem!
Better Internet for Kids

Better Internet for Kids

AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL 2014-BEN INDÍTOTT PROGRAMBAN AZ EURÓPAI ISKOLAHÁLÓZAT (EUN) ÉS AZ INTERNET HOTLINE-OK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (INHOPE) MŰKÖDÖTT EGYÜTT 11 ORSZÁG 24 SZERVEZETÉVEL.

Támogatóink