Felsősöknek

Korlátoznád gyermeked mobilhasználatát? Inkább válaszd a Mongut!

mongu

A Mongu alkalmazás segít Neked, hogy gyermeked felismerje a közösségi médiában rejlő veszélyeket, és képes legyen azokat kikerülni.

A Mongu egyedülálló megoldást nyújt a 10-14 évesek számára mobileszközük és a közösségi média megfelelő és biztonságos használatához. Felkészíti a gyermeket az online világ működésére és az appok tudatos használatára.

Már benned is biztosan felmerült, hogy

  • van valóban hatékony biztonsági megoldás a piacon?
  • vajon pozitív hatást gyakorolnak ezek a megoldások a szülő-gyermek kapcsolatra?

Ellenőrzés, megfigyelés, blokkolás helyett Mongu

A legtöbb szülői felügyeleti alkalmazás a korlátozásra épít, illetve adatokat gyűjt a gyermek mobilhasználatáról, amiket mi szülők „kielemezhetünk”. Könnyű elképzelni, milyen hatással van ez a szülő-gyerek kapcsolatra.

! A Mongu segít gyermekednek eligazodni a közösségi média világában

A teljes tiltás nem mindig a legjobb megoldás. Ha a gyermek értelmetlennek tartja a korlátozást, akkor titkolózni fog, sőt elég leleményes ahhoz, hogy kijátssza a szabályokat.

! A gyerekek okosak, és ha megértik, mit miért kell csinálniuk az interneten, akkor ez a tudás belső értékké válik. Ezáltal erősebb védelmet nyújtunk nekik, mint bármely más technikai megoldás. 

A Mongu teljes korlátozás helyett segít gyermekednek eligazodni a közösségi média világában.

Nyomon követi a tanulási folyamatot, sok hasznos információt juttat el a gyermekekhez és szülőkhöz egyaránt.

Ez közös tanulást jelent, a közös élmény pedig erősíti a szülő-gyerek kapcsolatot.

! Szórakoztató videókkal tanít

Széles körben elterjedt pedagógiai elv, hogy 10-14 éves korban a játékosan elsajátított ismeretek sokkal mélyebben vésődnek be és válnak normává.

Mongu mindennapos élethelyzetekre épülő vicces történetei könnyen befogadhatóak, érthetőek, főszereplőjük révén pedig személyesek is.

A videók és az általuk felvetett kérdések megválaszolása pedig gyorsan fejleszti azt a logikus gondolkodásmódot, aminek segítségével a gyermek később önállóan is képes lesz megfelelően reagálni az online veszélyhelyzetekre.

! Értesítéseket küld a szülőnek

A Mongu segít Neked abban, hogy naprakész legyél a gyermekedet érintő digitális változások terén, valamint időben értesülj a közösségi médiában felbukkanó aktuális veszélyekről. Ezek az információk jó alapot adhatnak egy beszélgetéshez is.

A digitális újdonságok alkalmazásának módjairól és a veszélyekre való automatikus reakciók kialakításáról pedig a gyermekeknek szóló videók, és a hozzájuk tartozó rövid kalandjáték gondoskodik.

LÁTOGASS EL A MONGU FOR TEEN OLDALÁRA, ÉS PRÓBÁLD KI INGYEN 30 NAPIG!

Hogyan töltsd le? 

Káros tartalmat talált az interneten?
Bejelentem!
Better Internet for Kids

Better Internet for Kids

AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL 2014-BEN INDÍTOTT PROGRAMBAN AZ EURÓPAI ISKOLAHÁLÓZAT (EUN) ÉS AZ INTERNET HOTLINE-OK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (INHOPE) MŰKÖDÖTT EGYÜTT 11 ORSZÁG 24 SZERVEZETÉVEL.

Támogatóink