Kapcsolat ikonok

Oktatási anyagok, előadások szülőknek

JUHÁSZ LEVENTE: A GOOGLE ERŐFESZÍTÉSEI AZ ONLINE GYERMEKBIZTONSÁG TERÉN

 

 

 

DR. KRASZNAY CSABA: OK BOOMER, AVAGY A TikTok HATÁSA A GENERÁCIÓKRA ÉS A VILÁGPOLITIKÁRA 

 

dr. Ságvári Bence: A puding próbája az evés. A digitális szülő(ség) elmélete és gyakorlata

Online kérdőív az internetbiztonságról és online szokásokról

Online kérdőív az internetbiztonságról és online szokásokról

kérdőív

MONGU for teen- APP

Korlátoznád gyermeked mobilhasználatát? Inkább válaszd a Mongut!

Már benned is biztosan felmerült, hogy

  • van valóban hatékony biztonsági megoldás a piacon?
  • vajon pozitív hatást gyakorolnak ezek a megoldások a szülő-gyermek kapcsolatra?

Ellenőrzés, megfigyelés, blokkolás helyett Mongu

A legtöbb szülői felügyeleti alkalmazás a korlátozásra épít, illetve adatokat gyűjt a gyermek mobilhasználatáról, amiket mi szülők „kielemezhetünk”. Könnyű elképzelni, milyen hatással van ez a szülő-gyerek kapcsolatra.

! A Mongu segít gyermekednek eligazodni a közösségi média világában

A teljes tiltás nem mindig a legjobb megoldás. Ha a gyermek értelmetlennek tartja a korlátozást, akkor titkolózni fog, sőt elég leleményes ahhoz, hogy kijátssza a szabályokat.

! A gyerekek okosak, és ha megértik, mit miért kell csinálniuk az interneten, akkor ez a tudás belső értékké válik. Ezáltal erősebb védelmet nyújtunk nekik, mint bármely más technikai megoldás. 

A Mongu teljes korlátozás helyett segít gyermekednek eligazodni a közösségi média világában.

Nyomon követi a tanulási folyamatot, sok hasznos információt juttat el a gyermekekhez és szülőkhöz egyaránt.

Ez közös tanulást jelent, a közös élmény pedig erősíti a szülő-gyerek kapcsolatot.

! Szórakoztató videókkal tanít

Széles körben elterjedt pedagógiai elv, hogy 10-14 éves korban a játékosan elsajátított ismeretek sokkal mélyebben vésődnek be és válnak normává.

Mongu mindennapos élethelyzetekre épülő vicces történetei könnyen befogadhatóak, érthetőek, főszereplőjük révén pedig személyesek is.

A videók és az általuk felvetett kérdések megválaszolása pedig gyorsan fejleszti azt a logikus gondolkodásmódot, aminek segítségével a gyermek később önállóan is képes lesz megfelelően reagálni az online veszélyhelyzetekre.

! Értesítéseket küld a szülőnek

A Mongu segít Neked abban, hogy naprakész legyél a gyermekedet érintő digitális változások terén, valamint időben értesülj a közösségi médiában felbukkanó aktuális veszélyekről. Ezek az információk jó alapot adhatnak egy beszélgetéshez is.

A digitális újdonságok alkalmazásának módjairól és a veszélyekre való automatikus reakciók kialakításáról pedig a gyermekeknek szóló videók, és a hozzájuk tartozó rövid kalandjáték gondoskodik.

LÁTOGASS EL A MONGU FOR TEEN OLDALÁRA, ÉS PRÓBÁLD KI INGYEN 30 NAPIG!

 

 

5 perced van még játszani!

Előadó: Perlaki Gyula, Microsoft Magyarország, Account Technology Strategist

 

Szülőnek lenni a digitális korban

Előadó: Tímár Borbála, a Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiájának pedagógiai szakértője

 

 

 

Amikor a kevesebb több (kéne legyen). A ’sharenthood’ kockázatairól

Előadó: dr. Ságvári Bence, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont tudományos munkatársa

 

Mindenki (előbb-utóbb) szülő lesz 

Előadó: Prof. dr. Kósa Éva, ELTE, habilitált egyetemi tanár

Kósa Éva előadásában kiemelte, annak ellenére, hogy a mai fiatalok szülei már többnyire nem „digitális bevándorlók”, hanem „digitális bennszülöttek”, a szülők gyerekeik médiahasználatában való részvételére, a szülői  mediációra vonatkozó vizsgálatok eredményei alapján azt látjuk, hogy ennek mértéke és formái nem változtak jelentősen az elmúlt két évtizedben.  

„Az eltelt időszak ugyanakkor számos változást hozott a fiatalok eszközellátásában és médiahasználati szokásaiban: az internethasználat ideje folyamatosan emelkedik, és az online aktivitás negatív jelenségei is szaporodnak. Mindezzel a változással a szülői mediációnak is lépést kell tartani, elérve azt, hogy a kommunikáció, az érintkezés és az együttélés érvényes normái az online világban is érvényesek legyenek. Ehhez a célhoz további kiaknázható lehetőséget nyújtanak a kortárs mentor programok is.” –tette hozzá. (2019. október 2.)

Ő PONT segít!-app

ő PONT

A BRFK Bűnmegelőzési osztálya egy tájékoztató és a bűncselekmények megelőzését támogató mobilalkalmazást készített, amely akár azonnali segítséget nyújthat használójának. A mobilapplikáció fejlesztőjének elsődleges célkitűzése az volt, hogy az alkalmazást letöltőknek gyors és pontos felvilágosítást adjon, valamint, ha szükséges, azonnali segítséget ajánljon.

BTanács

Az „Ő pont segíthet” mobilapplikáció egy információs portál, amely egy könnyen kezelhető, elsősorban a fiatalok részére létrehozott, tájékoztató jellegű alkalmazás. Gyors és hatékony segítséget nyújthat a bajban lévő gyermekek- és fiatalkorúak, illetve azok számára, akik letöltik. Könnyen értelmezhető felületén azonnal segítséget találhatnak problémáikra, válogathatnak a gyermekvédelemmel foglalkozó egyesületek, alapítványok között, ahol pszichológusok, gyermekekkel foglalkozó szakemberek tanácsát kérhetik ki. Tájékoztatást kaphatnak a helyi rendőrkapitányságok, külföldi nagykövetségek elérhetőségeiről. A fontos információkon túl a portálon helyet kapott egy kvízkérdéseket tartalmazó, bűnmegelőzéssel kapcsolatos játék is.

Az applikáció az „SOS” gomb megnyomásával lehetőséget biztosít arra, hogy a bajba jutott fiatal azonnali segítséget kapjon. A mobiltelefon használója az „O” pont (SOS gomb) érintésével hívhatja a 112-es segélyhívó központot, valamint a már korábban, a regisztráció alkalmával beírt telefonszámokat értesítheti ki egy rövid „Bajban vagyok, kérlek, segíts! Most itt vagyok:” üzenettel. Az üzenet mellé a kiértesített személy megkapja a veszélyben lévő felhasználó koordinátáit is.

Káros tartalmat talált az interneten?
Bejelentem!
Better Internet for Kids

Better Internet for Kids

AZ EURÓPAI UNIÓ ÁLTAL 2014-BEN INDÍTOTT PROGRAMBAN AZ EURÓPAI ISKOLAHÁLÓZAT (EUN) ÉS AZ INTERNET HOTLINE-OK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE (INHOPE) MŰKÖDÖTT EGYÜTT 11 ORSZÁG 24 SZERVEZETÉVEL.

Támogatóink